Sorsapuistosta siivottiin tuhansia tumppeja

Tumpiton Tampere -kampanjan ensimmäinen yhteinen tumppitalkoopäivä, Tumpiton Sorsapuisto oli menestys. Kymmenen ihmistä poimi parin tunnin aikana yhteensä 3643 tupakantumppia puiston alueelta. Sää suosi ja kampanja sai hyvää palautetta puistossa olijoilta. Samalla tuplattiin kampanjan aikana kerättyjen tumppien määrä – tällä hetkellä luku on jo 6969 tumppia.

Tumpit ovat ongelmallinen roska puistoissa kokonsa ja määränsä puolesta. Niiden poimiminen vie aikaa, eikä tähän ole aina resursseja. Siksi tumppitalkoilla on erityinen merkitys paikkojen puhtaanapidon ja ympäristönsuojelun kannalta.

Lisää tumppitalkoita on tiedossa kesän aikana – parhaiten niistä pysyy ajan tasalla seuraamalla meitä Facebookissa.

Tumppitalkoot Sorsapuistossa 30.6.

Kampanjan ensimmäisenä yhteiset tumppitalkoot järjestetään Sorsapuistossa 30.6.2019 klo 10-12. Tarkempia tietoja päivitetään Facebook-tapahtumaan.

Sorsapuisto on kesäisin Tampereen suosituimpia virkistysalueita. Vuosien saatossa sinne on kuitenkin kerääntynyt suuri määrä tupakantumppeja. Kerätään tumpit ja hoidetaan alue yhdessä vielä viihtyisämmäksi – ja ympäristöystävällisemmäksi.

Tumpiton Tampere tarjoaa varusteita, kuten hanskoja ja pusseja poimintaan, mutta omatkin voi ottaa mukaan. Tapahtuma on lapsiystävällinen, joten paikalle voi tulla koko perheen voimin. Tervetuloa!

Yli 1000 tumppia kerätty

Kampanjan ensimmäisen viikon aikana Tampereelta kerättiin jopa 1111 tupakantumppia. Hienoa työtä, poimijat!

Voit osallistua kampanjaan keräämällä minkä tahansa määrän tumppeja Tampereen alueelta, ja lähettämällä meille määrän ja kuvan poimituista tumpeista osoitteeseen kampanja@tumpitontampere.fi.

Maailman ympäristöpäivä

Tänään 5.6. vietetään maailman ympäristöpäivää. Samalla aukeaa ensimmäistä kertaa myös uusi Tumpiton Tampere -kampanjamme. Ympäristöpäivä on hyvä hetki siistiä tumppeja ja muita roskia matkan varrelta. Nappaa näistä kuva ja ilmoita määrä meille, niin lisäämme panoksesi kampanjan yhteispottiin!

Tumpiton Tampere

Tumpiton Tampere -kampanjan tarkoituksena on

  1. Lisätä tietoisuutta tupakantumppien haitallisuudesta ympäristölle.
  2. Tarjota konkreettisia keinoja ennaltaehkäisemään tumppien päätymistä ympäristöön.
  3. Vähentää jo ympäristöön päätyneiden tumppien määrää.
  4. Kerätä rahaa ympäristön puolesta työtä tekeville järjestöille, esimerkiksi hiilineutraaliuteen ja -negatiivisuuteen pyrkimiseen, lajittelun tehostamiseen, lajien säilymiseen ja/tai kestävien, uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseen.

Tumpiton Tampere -kampanja alkaa kesäkuussa 2019. Ole kuulolla!